Информација о семинару одржаном 10.11.2017. у Београду


Информација о семинару одржаном 10.11.2017. у Београду

У Београду је у сали ГО Стари град одржан 10.11. 2017. Семинар „Исхрана деце предшколског узраста и хроничне незаразне болести“  планиран у оквиру 12 стручне конференције, нутрициониста-дијететичара ПУ Србије.

Реномирани предавачи, из области дечје кардиологије, ендокринологије, исхране, стоматологије и психологије, поделили су са око 140 учесника семинара, најновије информације о све актуелнијим метаболичким поремећајима у дечјој популацији. О гојазности која код деце поприма мере епидемије, кардио-васкуларним оболењима, дијабетесу тип 2 који је такође у порасту код деце, оралном здрављу, начинима лечења, улози правилне исхране у превенцији и лечењу истих и психолошкој подршци деци са метаболичким синдромом, слушали су и дискутовали:
нутриционисти из ПУ Србије и Црне Горе, директори ПУ Србије и Црне Горе, представници ГЗЗЈЗ – е града Београда, лекари, медицинске сестаре на превентиви ПУ Србије, санитарно-еколошки инжењери и техничари, студенти студијске групе струковни нутрициониста-дијететичар.
Семинар је од стране полазника оцењен високом оценом опште евалуације.

Председник Удружења
Весна Зечевић