Утисци са првог националног симпозијума одржаног 12 и 13 маја 2017 у Бањи Ждрело


Утисци са првог националног симпозијума одржаног 12 и 13 маја 2017 у Бањи Ждрело

Информација о одржаном симпозијуму 12 и 13 маја 2017 у Бањи Ждрело

 

У Бањи Ждрело одржан је 12 и 13.05.2017. Симпозијум „Исхрана деце у предшколским установама – актуелности“, планиран у оквиру I сусрета нутрициониста предшколских установа Србије.

Око 80 учесника – нутрициониста из ПУ Србије и Црне Горе, директора ПУ Србије и Црне Горе, медицинских сестара на превентиви ПУ Србије, уз присуство прeдставника Секретаријата за образовање и дечју заштиту из Београда, имало је прилику да од реномираних предавача, проф др Н.Радловића и др. Сци. мед Ј. Гудељ-Ракић, добије најновије информације о утицају начина исхране у детињству, пре свега алтернативних видова и „савремене исхране“ условљене медијском популаризацијом индустриски процесуиране хране, на здравље током целог живота.

Кроз осам предавања нутрициониста из ПУ-а Београда и Шапца, размењена су искуства о начину реализације програма у ПУ, о практичном раду нутрициониста, на едукацији деце у установама из области исхране, сарадњи у установама и са породицом.

Предавања су била квалитетна, а дискусије које су побуђивала давале су суштинске одговоре.

Учесници симпозијума осим стручног дела који је трајао око 7 сати, имали су прилику да се током вечери друже, уз добар музички програм, у прелепом амбијенту бање и посете манастир Горњак.

Био је ово према утисцима учесника, успешан, користан и добро орагнизован стручни скуп.

 

Организацију скупа помогли су и дугогодишњи пријатељи Удружења:

 – Kомпанија Круна комерц –  делатност предузећа је трговина на велико млеком и млечним производима

 

– Компанија „Kimtec“ са својим брендом Vivax – Бренд је домаћи производ који се на тржишту Србије налази од 2004 године, а у асортиману нуди више од 250 различитих производа.Мисија производње је да се једноставним дизајном, иновативном и квалитетном технологијом, пратећи трендове и потребе тржишта, омогући потпуно опремање дома.

 

Винтерхалтер је специјалиста за професионалне машине за прање судова. Са машинама за прање судова, средствима за прање и испирање, апаратима за омекшавање воде и корпама Винтерхалтер нуди комплетан систем који гарантује савршене резултате прања.