Утисци са Националног симпозијума „Колективна исхрана деце предшколског узраста и актуелна сазнања о здравственој безбедности хране“


Утисци са Националног симпозијума „Колективна исхрана деце предшколског узраста и актуелна сазнања о здравственој безбедности хране“

LOGO2

 

УДРУЖЕЊЕ НУТРИЦИОНИСТА-ДИЈЕТЕТИЧАРА ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА СРБИЈЕ

 

 

У сали Културног центра београдске ГО Чукарица, одржан је 30.09.2016. у организацији Удружења Национални симпозијум „Колективна исхрана деце предшколског узраста и актуелна сазнања о здравственој безбедности хране“.

Симпозијум је окупио нутриционисте – дијететичаре предшколских установа Србије, санитарне инжењере и техничаре, медицинске сестре за превентивно – здравствену заштиту у предшколским установама, директоре  ПУ, представнике стручних институција и ГО Чукарица, око 130 учесника.

Са мултидидисциплинарног аспекта, кроз квалитетна предавања еминентних стручних ауторитета, из научних области медицине, ветерине, пољопривреде и санитарне екологије, интерактивну комуникацију и дискусију, учесници су имали прилику и привилегију да добију најновије информације из деликатне и увек актуелне области исхране популације, а то је безбедност хране.

Посебан акценат у овој проблематици дат је исхрани деце у предшколским установама, управо из разлога што ова вунерабилна категорија у доба најинтензивнијег раста и развоја, највећи део времена проводи у колективу какав је предшколска установа, где исхрана подразумева здравствено безбедну и квалитетну храну која  обезбеђује 70-75 % дневних енергетских и нутритивних потреба деце.

 

Генерални спонзор симпозијума био је АД Имлек,    

imlek 

http://www.imlek.rs/

а исти су помогли и : Компанија Дијамант,

  logo_retina

Početna

kompanija Kimtec са својим брендом VIVAX,

vivax_logotipi_page_3 http://www.vivax.com/ ; http://www.kimtec.rs/

Winterhalter,

 74305258

Вања ЛУКС, Прокомерц, БПИ клас, Бигтраде, Воћкица и Топола комерц.

img_20160930_121632img_20160930_094226img_20161001_134518