Трећа стручна конференција
УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА-НУТРИЦИОНИСТА
ПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА БЕОГРАДА
Под покровитељством Министарства здравља Србије
Организује у оквиру
3 стручне конференције
стручни састанак
КВАЛИТЕТ И ЗДРАВСТВЕНА БЕЗБЕДНОСТ ХРАНЕ – СТАНДАРДИ И СИСТЕМИ КОНТРОЛЕ
Матарушка бања, 03. и 04.10.2008.
Жичка бб. Хотел Термал
Организациони одбор:
– Нутриционисти –
Весна Зечевић, председник Удружења
Драгомир Макевић
Рада Веин
Милица Иваниш
Тања Миленковски
Војка Арсић
Конференција има за циљ, указивање на актуелне проблеме у области обезвеђивања квалитетне и здравствено – безбедне хране и промовисање активности у решавању проблема.
Интезивнија законодавна активност кроз законске уредбе и прописе, које не би били сами себи сврха, већ неопходност, која се мора стриктно спроводити и ширење знања, упознавање и поштовање прописа, из ове значајне и деликатне области, допринели би: Унапређењу технологије производње хране и омогућили нутриционистима и свима којисе баве исхраеном, обезбеђивање квалитетне и здравствено – безбедне хране, што је елементарно право сваког човека. Стога су и очекевиња нутрициониста Предшколских и других Установа, да од представника стручних Институција на овом семинару добијају одговоре на следећа питања: -Шта су стандарди квалитета одређених група намирница? -Које услове при расисивању тендера за набавку хране Установе могу поставити понуђачима, а који се неминовно морају испоштовати да би се обезбедила кавлитетна исхрана деце, на шта нас обавезује и декларација о правима детета, чија смо земља потписница. |
Почасни гости:
Министарство просвете, школска управа Београд-представник-
Министарство здравља Републике Србије-представник-
Секретаријат за дечју заштиту –представник
ГЗЗЈЗ Београд, сектор хигијене исхране-Прим др. Неда Коваленко
ВЗШСС одсек струковни нутрициониста-дијететичар-Др Иванка Секуловић, шеф одсека
П.У. „Дечји дани“ Стари град, Београд –Снежана Нешић, директор
ПРОГРАМ:
03.10.2008.
11.00 Пријава учесника и коктел добродошлице
12.00 Отварање семинара
12.20 Нутритивни значај меса и производа од меса; дипл. Ветеринар Милан Милијашевић, Институт за хигијену и технологију меса, Београд
12.45 Адитиви, зачини и додати састојци у производима од меса; Мр. Ветерине Мирјана Милановић – Стевановић, Институт за хигијену и технологију меса, Београд
13.10 Пауза
13.30 Алергени у производима од меса; Мр. ветерине Мирјана Милановић – Стевановић, Институт за хигијену и технологију меса, Београд
13.55 Микотоксини у храни; Др Горица Вуковић, ГЗЗЈЗ Београд
14.20 Дискусија
04.10.2008.
10.00 Стандарди квалитета млека и млечних производа; Проф. др Вера Катић и др Снежана Булајић, Ветеринарски факултет, Београд
10.45 Стандарди у производњи поврћа; Мр. Ђорђе Моравчевић, Пољопривредни факултет, Београд
11.00 Квалитет и здравствена безбедност воћа – значај у дечијој исхарни; Проф. др Михајло Николић и сарадници, Пољопривредни факултет, Београд
11.35 Примена ХАЦЦП концепта и производња безбедне хране у дечијим установама, Дип. Инжењер Раша Миланов, санитарни инспектор, саветник у Министарству у здравља
12.00 Дискусија, представљање производних програма произвођача
Информације за учеснике:
Котизација за учеснике износи: 1500 динара.
Жиро рачун: 160-239219-25
Пријава и информације на тел: 011/ 2628-895; 064/239-3071;
Контакт : Весна Зечевић
УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА-НУТРИЦИОНИСТАПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА БЕОГРАДА
Ул. Господар Јевремова 18 Тел: 011/2628-895
Контакт: Весна Зечевић 064/239-30-71