7. стручна конференција
УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА-
НУТРИЦИОНИСТАПРЕДШКОЛСКИХ
УСТАНОВА БЕОГРАДА
Организује у оквиру
7 стручне конференције
курс
„ХЕМИЈСКА СРЕДСТВА У ПРОИЗВОДЊИ ХРАНЕ – УТИЦАЈ НА ЗДРАВЉЕ ЉУДИ С ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА ДЕЧЈУ ПОПУЛАЦИЈУ“
Лесковац,31. август и 01. септембар 2012
Хотел „ГРОШ“
Организациони одбор:
– Нутриционисти –
Весна Зечевић, председник Удружења
Иван Војиновић
Лидија Петровић
Зорица Плавец
Милица Иваниш
Слађана Живић
Милица Тртак
Кроз одабрана предавања реномираних стручњака из области: Пољопривреде, технологије, медицине, биологије и ветерине, овај стручни скуп има за циљ сагледавање штетности по здравље, које носи неизбежно присуство хемијских средстава, у ланцу исхране људске популације. Технички прогрес и инвазиван напредак развоја технологије производње хране омогућује да се у храни осим природних састојака нађу и непожељне компоненте, из околине или из средстава која човек користи током примарне пољопривредне производње, прераде, паковања, складиштења и дистрибуције. Контрола квалитета хране и управљање контролом квалитета и здравственом безбедношћу хране важан је концепт примене законске регулативе. Стога је неопходно перманентно развијати системе превенције присуства штетних материја у храни, на основу истраживања, анализа и процена ризика |
ПРОГРАМ
31.08. 2012.
10.30 – 11.45 Пријава учесниика
11.45 – 12.00 Отварање скупа
00 – 12.40 Технолошке потребе и оправданост примене хем. средстава у производњи хране, с посебним освртом на дечју популацију, проф.др Бранислав Златковић, Пољопривредни фекултет, Београд
12.50 – 13.30 Адитиви у храни за децу предшколског узраста проф.др Станиша Стојиљковић, Технолошки факултет, Лесковац
13.40 – 14.20 Токсични метали у харани за децу и утицај на здравље, проф.др Душица Стојановић, Медицински факултет, универзитет Ниш
14.30 – 15.00 Представљање произвођача ГАСТПРОО д.о.о. РАТИОНАЛ
15.00 – 15.30 коктел
01.09. 2012.
9.00 – 9.40 Биохемијске и молекулске основе кумулативних ефеката адитива из хране на нервни систем, доц.др Ивана Стојановић, Катедра за биохемију, Медицински факултет, Ниш
9.50 – 10.30 Биолошки ефекти хране, проф. др Бато Кораћ, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ Београд
10.40 – 10.50 Пауза
10.50 – 13.50 Округли сто: Здравствена безбедност и квалитет хране- инспекцијски надзор
Начелник ветеринарске инспекције Зоран Ивановић
Начелник фитосанитарне инспекције Ненад Милосављевић
Шеф одсека фитосанитарне инспекције Ненад Милојевић
Начелник сектора пољопривредне инспекције Ненад Вујовић
Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и Водопривреде Горан Стојковић
Министарство здравља, сектор за јавно здравље, санитарна инспекција
13.50 – 14.00 Анкета и тест
14.00 – 14.20 Представљање производних програма произвођача
14.20 – 14.30 Подела сертификата
15.50 – 15.10 Представљање производних програма произвођача
15.10 – 16.00 Подела сертификата, ручак
Саопштење учесницима:
Курс је акрадитован одлуком Здравственог савета РС; редни бр: Ц-1- 11/2012; За лекаре, нутриционисте, медицинске сестре, здравствене техничаре
Предавачи на овом скупу остварују 7 бодова а полазници 4 бода.
Котизација за учеснике износи: 1000 динара и омогућује:
Присуство предавањима и Потврду о присуству, у складу са захтевима Здравственог савета РС
Заинтересовани учесници могу се учланити у Удружење, годишња чланарина износи 600дин.
Жиро рачун: 160-239219-25, банка Интеса
Пријава учећа на курсу је обавезна, због ажурирања спискова.
Пријава и информације на тел: 011/ 2628-895; 064/2393071;
Контакт : Весна Зечевић, Јасмина Меденица
УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА-НУТРИЦИОНИСТАПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА БЕОГРАДА
Ул. Господар Јевремова 18 Тел: 011/2628-895
Контакт: Весна Зечевић 064/239-30-71