7. стручна конференција


7. стручна конференција

 

stari logo   

УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА-

НУТРИЦИОНИСТАПРЕДШКОЛСКИХ

УСТАНОВА БЕОГРАДА

 

Организује у оквиру

7 стручне конференције

курс

ХЕМИЈСКА СРЕДСТВА У ПРОИЗВОДЊИ ХРАНЕ – УТИЦАЈ НА ЗДРАВЉЕ ЉУДИ С ПОСЕБНИМ ОСВРТОМ НА ДЕЧЈУ ПОПУЛАЦИЈУ

 

 

Лесковац,31. август и 01. септембар 2012

Хотел „ГРОШ“

Организациони одбор:

 

– Нутриционисти –

Весна Зечевић, председник Удружења

Иван Војиновић

Лидија Петровић

Зорица Плавец

Милица Иваниш

Слађана Живић

Милица Тртак

 

Кроз одабрана предавања реномираних стручњака из области: Пољопривреде, технологије, медицине, биологије и ветерине, овај стручни скуп има за циљ сагледавање штетности по здравље, које носи неизбежно присуство хемијских средстава, у ланцу исхране људске популације. Технички прогрес и инвазиван напредак развоја технологије производње хране  омогућује да се у храни осим природних састојака нађу  и непожељне  компоненте, из околине или из средстава која човек користи током примарне пољопривредне производње, прераде, паковања, складиштења и дистрибуције. Контрола квалитета хране и управљање контролом квалитета и здравственом безбедношћу хране важан је концепт примене законске регулативе. Стога је неопходно перманентно развијати системе превенције присуства штетних материја у храни, на основу истраживања, анализа и процена ризика

 

ПРОГРАМ

 

31.08. 2012.

10.30 –  11.45 Пријава учесниика

11.45 – 12.00 Отварање скупа

00 – 12.40 Технолошке потребе и оправданост примене хем. средстава у производњи хране, с посебним освртом на дечју популацију, проф.др Бранислав Златковић, Пољопривредни фекултет, Београд

12.50 – 13.30 Адитиви у храни за децу предшколског узраста  проф.др Станиша Стојиљковић, Технолошки факултет, Лесковац

13.40 – 14.20 Токсични метали у харани за децу и утицај  на здравље, проф.др Душица Стојановић, Медицински факултет, универзитет Ниш

14.30 – 15.00  Представљање произвођача ГАСТПРОО д.о.о. РАТИОНАЛ

15.00 –  15.30 коктел

01.09. 2012.

9.00 – 9.40  Биохемијске и молекулске основе кумулативних ефеката адитива из хране на нервни систем, доц.др Ивана Стојановић, Катедра за биохемију, Медицински факултет, Ниш

9.50 – 10.30  Биолошки ефекти хране, проф. др Бато Кораћ, Институт за биолошка истраживања „Синиша Станковић“ Београд

10.40 – 10.50 Пауза

10.50 – 13.50 Округли сто: Здравствена безбедност и квалитет хране- инспекцијски надзор

Начелник ветеринарске инспекције Зоран Ивановић

Начелник фитосанитарне инспекције Ненад Милосављевић

Шеф одсека фитосанитарне инспекције Ненад Милојевић

Начелник сектора пољопривредне инспекције Ненад Вујовић

Министарство пољопривреде, трговине, шумарства и  Водопривреде Горан Стојковић

Министарство здравља, сектор за јавно здравље, санитарна инспекција

13.50 – 14.00 Анкета и тест

14.00 – 14.20 Представљање производних програма произвођача

14.20 – 14.30 Подела сертификата

15.50 – 15.10 Представљање производних програма произвођача

15.10 – 16.00 Подела сертификата, ручак

 

Саопштење учесницима:

 

Курс је акрадитован одлуком Здравственог савета РС; редни бр: Ц-1- 11/2012; За лекаре, нутриционисте, медицинске сестре, здравствене техничаре

 

Предавачи на овом скупу остварују 7 бодова а полазници 4 бода.

 

Котизација за учеснике износи: 1000 динара  и омогућује:

Присуство предавањима и Потврду о присуству, у складу са захтевима Здравственог савета РС

 

Заинтересовани учесници могу се учланити  у Удружење, годишња чланарина износи 600дин.

Жиро рачун: 160-239219-25, банка Интеса

 

Пријава учећа на курсу је обавезна, због ажурирања спискова.

 

Пријава  и  информације на тел: 011/ 2628-895; 064/2393071;

Контакт : Весна Зечевић, Јасмина Меденица

 

УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА-НУТРИЦИОНИСТАПРЕДШКОЛСКИХ УСТАНОВА БЕОГРАДА

Ул. Господар Јевремова 18  Тел: 011/2628-895

Контакт: Весна Зечевић 064/239-30-71