Осма стручна конференција
УДРУЖЕЊЕ ДИЈЕТЕТИЧАРА – НУТРИЦИОНИСТА ПРЕДШКОЛСКИХ
УСТАНОВА БЕОГРАДА
Под покровитељством Г.О.Стари град Београд
Организује у оквиру
8 стручне конференције
Курс:
„ИСХРАНА И ЗДРАВЉЕ ДЕЦЕ“
Београд, 20. септембар 2013. године
Општина Стари град, Македонска 42
Генерални спонзор конференције:
„НЕСТЛЕ“ Компанија
Организациони тим:
Нутриционисти
Весна Зечевић, председник Удружења
Драгомир Макевић, заменик председника
Слађана Живић
Лидија Петровић
Зорица Плавец
Милица Тртак
Ивана Ђуровић
Курс има за циљ да са мултидисциплинарног нивоа стручној јавности укаже на: Многобројне факторе ризика у исхрани који могу имати и оставити трајне последице на свеукупно здравље, најмлађе популације; Неопходност едукације у циљу стицања знања о значају правилне исхране, храни из природе и њеним природним компонентама, кроз осмишљавање и колико год је могуће организовање активности у природи и активно учешће деце у њима; Комуникација са децом уз информације и објашњења, уливање поверења личним примерима свих нас који учествујемо у њиховом одрастању, континуитет и истрајност у едукацији, значајно ће допринети стварању услова за здравији приступ животу наше најлепше популације |
ПРОГРАМ
09.00 – 10.00 Пријава учесника
10.00 – 10.10 Отварање скупа
10.10 – 10.50 Фактори ризика за појаву гојазности у доба одојчета и малог детета; проф.др Недељко Радловић Универзитетска дечја клиника „Тиршова“ Београд
10.55 – 11.35 Психолошки ефекти гојазности код деце; мр Јелена Суботић-Кривокапић
11.40 – 12.15 Утицај медија и окружења на формирање погрешних навика у исхрани деце; проф.др Станиша Стојиљковић Технолошки факултет, Лесковац
12.20 – 13.00 Остаци пестицида и микотоксини у дечјој храни на тржишту Србије;др. сци.Горица Вуковић Градски завод за јавно здравље, Београд
13.00 – 13.15 Генерални спонзор курса „НЕСТЛЕ“ Компанија – презентација
13.15 – 13.45 Пауза
13.45 – 14.25 Норо вируси у храни и алиментарне инфекције;
проф.др Драгослава Радин – Пољопривредни факултет, Београд
14.25 – 15.00 Храна добијена од генетски модификованих биљака др.сци. Јелена Самарџић Институт за молекуларну генетику игенетско инжењерство, Београд
15.05 – 15.40 Материјали за израду посуђа и амбалаже-здравствена исправност хране; мр. Бранка Трбовић Висока здравствена школа струковних студија, Београд
15.45 – 16.10 Представљање производних програма произвођача
16.15 – 16.30 Анкета и тест, подела сертификата;
Саопштење учесницима:
Курс је акрадитован одлуком Здравственог савета
РС; бр: 153-02-3934/2012-01, у априлском року 2013 ;редни бр: Ц-1-24/2013, за: лекаре, нутриционисте – дијететичаре, медицинске сестре, здравствене техничар
Предавачи на овом скупу остварују 10 бодова, а полазници 5 бодова.
Котиација за учеснике је 1500 динара и омогућује:
Присуство предавањима;Потврду о присуству у складу са захтевима Здравственог савета Р
Жиро рачун: 160-239219-25, банка Интеса
Заинтересовани учесници могу се учланити у Удружење.
Годишња чланарина износи 600дин.
Пријава учешћа на курсу је обавезна, због ажурирања спискова.
Пријава и информације на тел:
011/ 2628-895;
Контакт :
Весна Зечевић, 064/2393071
Јелена Милисављевић, 063/433564